MOPAN Suceava

Editia 2021 a Campionatului Mondial de Qwan Ki Do pentru seniori s-a desfășurat de curând la Roman în Sala Sporturilor. Din cauza pandemiei de coronavirus, acest campionat, inițial programat a se desfășura în Cottbus, Germania, s-a amânat pînă în acest an și a avut loc într-o manieră mai deosebită, evoluțiile sportivilor fiind transmise și jurizate prin intermediul streaming-ului audio video.

Evenimentul a reunit 30 de țări oficial afiliate la Federația Internațională și a oferit ocazia practicanților de a se reîntâlni cu maestrul fondator și de a celebra, cu aceasta ocazie, aniversarea de 40 de ani de la prima atestare oficiala a stilului promovat de către Thày Chưởng Môn PHAM Xuân Tong.

România și-a marcat prezența în cadrul competiției cu un lot bine pregătit și a obținut 12 medalii de aur, 7 de argint și 3 de bronz.

Din delegația României a făcut parte, din cadrul Clubului He Pai Suceava, sportiva Postolache Ioana-Sabina care, după ce și-a demonstrat calitățile tehnice de-a lungul anilor prin numeroasele titluri în competițiile Naționale și Europene, a reușit să obțină titlul de Vicecampioana Mondială, la proba tehnică de Thao Quyen.

Sabina Postolache este Campioană Europeană și multiplă Campioană Națională și a avut o evoluțe sclipitoare pe tot parcursul celor 15 ani de practică al acestui stil de arte marțiale, în cadrul Clubului Sportiv He Pai Suceava, care s-a remarcat în ultimii ani pe plan național, dominând prin multitudinea de rezultate. Adepta a autoperfectionarii, nu a neglijat nici mediul academic, remarcându-se atât pe plan sportiv, cât și pe plan educațional, în prezent fiind studentă în anul II la Medicină Generală, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

“Practic Qwan Ki Do începând cu vârsta de 6 ani, sub atenta îndrumare a lui Vo Su Ovidiu Zegrea, un excelent pedagog și „făuritor de caractere”, care mi-a fost, încă de mică, un model de viață. Selecția pentru lotul național ce avea să reprezinte această ediție a Campionatului Mondial a început în anul 2020 și, spre deosebire de alți ani, s-a desfășurat în mai multe ture, definitivându-se cu câteva zile înainte de competiția propriu-zisă.

Pot spune că a fost un proces sinuos de pregătire, atât datorită condițiilor epidemiologice, cât și datorită faptului că a trebuit să includ cantonamentele lotului național în programul meu de studiu. Pe lângă practica Qwan Ki Do-ului, sunt studentă la Medicină în Bucuresti, lucru care a făcut ca implicarea mea în lotul național să fie o adevarată “provocare”, îmbinând cursurile din timpul săptămânii la București cu drumul către casă, apoi către Roman, în fiecare weekend, acolo unde s-au desfășurat cantonamentele de pregătire. Cu toate acestea, efortul depus la fiecare cantonament, antrenamentele individuale de club, dar și experiența acumulată de-a lungul anilor au fost pilonii de rezistență ce au contribuit la obținerea acestui rezultat. Sunt profund recunoscătoare pentru oportunitatea de a participa la aceasta competiție de nivel ridicat al concurentei, dar și faptul că am avut onoarea de a participa în aceeași categorie cu fiica Maestrului Fondator, Pham Mai Lan, de altfel și câștigătoarea titlului mondial.

Vorbind despre această performanță, voi începe prin a cita spusele Maestrului fondator Thày Chưởng Môn PHAM Xuân Tong:

„Ca sa devii cu adevărat învingător nu trebuie să îi invingi pe ceilalți, ci mai degrabă să te învingi pe tine!”. Pentru a evolua, consider că este necesar să fii autodidact și autocritic, să pui întrebări și să muncești și pot spune că nu am făcut nimic în acești 20 de ani fără muncă, atât pe plan școlar cât mai ales pe plan sportiv.

Doresc sî îmi exprim mulțumirea și recunoștința profundă față de Directorul Tehnic al Qwan Ki Do Romania, Giam Su Ovidiu Covaci, centura neagră 7 Dang, dar și antrenorul tehnic al lotului național, Minh Su Ștefan Nica, centura neagră 6 Dang, fără îndrumarea și sprijinul cărora nivelul evoluției mele și, respectiv, obținerea acestui titlu nu ar fi fost posibilă.

De asemenea, îl menționez și pe Vo Su Ovidiu Zegrea, centura neagra 3 Dang, sub egida căruia se afla Clubul Sportiv He Pai Suceava, față de care doresc de asemenea să îmi exprim profund gratitudinea. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc părinților, care îmi susțin necondiționat performanțele de la începutul acestui drum, dar și tuturor celor care au fost în toți acești ani parte din dezvoltarea mea” a declarat proaspăta vicecampioană mondială, Sabina Postolache.

Arte marțiale – Qwan-Ki-Do. Sabina Postolache, de la clubul He-Pai Suceava, vicecampioană mondială, 5.6 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (5 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava