Concert pascal
MOPAN Suceava

Atrea, cel mai important producător de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură din România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 1,7 milioane euro, în creștere cu 54% față de 2019.

„În ciuda situație grave, atât sanitare cât și economice, cu care se confruntă țara noastră, în continuare încă mai există investiții semnificative. Acest lucru se vede, spre exemplu, în evoluţia sectorului de construcţii care este în creşte, aât în sectorul privat cât și în zona publică. Astfel, în 2020, am reușit o creștere de 54% față de anul precedent. Este un rezultat foarte bun, obținut în condiții atipice, cu eforturi din partea întregii echipe. Atrea a livrat soluțiile sale în cadrul unor proiecte precum Stadionul Giulești, Stadionul Arcul de Trimf, numeroase licee, școli și gradinițe”, a declarat Dorin Șalamac, director general Atrea România.

Școlile, tot mai interesate de sistemele de ventilație cu recuperare de căldură Atrea

Pandemia a accentuat necesitatea instalării unui sistem de ventilație, acestea fiind și recomandate de către specialiștii din domeniul medical. Soluțiile Atrea reduc gradul de transmitere al virusurilor în interior cu până la 80%, aerisind în permanență spațiul închis. În același timp căldura este recuperată în proporție de 90% și folosită pentru a încălzi aerul introdus.

„Școlile au început să arate un interes crescut pentru aceste sisteme. Majoritatea unităților de învățământ unde am furnizat produsele noastre sunt în București, însă am avut o serie de lucrări și în Oradea, Cluj sau Harghita”, mai precizează Dorin Șalamac.

Creștere conistentă pe soluțiile rezidențiale datorită maturizării pieței

Totodată, actualul context a avut un impact consistent asupra pieței echipamentelor de ventilație, în special sectorul HORECA, sector care a înregistrat o stagnare în ultimul an.

“În ceea ce privește sectorul rezidențial, am înregistrat o creștere de 50% care a venit dintr-o maturizare a pieței. Românii au început să conștientizeze necesitatea instalării unui astfel de sistem, mai ales în cazul construcțiilor noi care sunt foarte bine termoizolate. Aât din partea befeciarilor finali, cât și din partea dezvoltatorilor se manifestă un interes crescut și față de eficientizarea costurilor, Atrea fiind un sistem care în urma instalării lui crește gradul de eficiență energetică și implicit realizează o economie importantă de resurse pe partea de consum casnic. De asemenea, am înregistrat o creștere consistentă a cererii de modele aparate de venitilație care au înglobate și soluții de răcire, astfel că pentru perioada veri nu mai este nevoie de folosirea aerului condiționat tradițional”, explică Șalamac.

Pentru 2021, Atrea țintește o creștere a afacerilor cu 25%

„Este necesar să ținem cont de contextul economic, dominat în continuare de incertitudini privind soluționarea crizei provocate de Covid19, dar și de avansul altor sectoare economice.  Astfel, nu este foarte ușor de previzionat evoluția pentru anul viitor. Pe baza cifrelor și a scenariului actual, preconizăm o creștere de 25 % a cifrei de afaceri și în continuare ne așteptăm la o creștere a pieței pe zona proiectelor publice și casnice”, a mai declarat Șalamac.

Compania Atrea este lider pe piața locală și europeană în producerea și instalarea de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, pentru zona industrială, comercială, rezidențială și horeca. Toate echipamentele sunt produse în fabricile companiei din Cehia, având la bază inovații și brevete proprii de 30 de ani. Sistemele sunt concepute pentru a reduce pierderile de energie ale construcțiilor, prin aportul de aer curat în incinte, la aceeași temperatură cu aerul viciat evacuate. Atrea România a fost înființată în urmă cu 6 ani, în prezent fiind una dintre cele mai dinamice companii din piață care livrează și instalează echipamente de ventilație cu recuperare de căldură.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava